segunda-feira, 15 de janeiro de 2007

Transport públic

A Sâo Paulo o vas en bus (ônibus) o vas en taxi, ja que les distàncies normalment no permeten passejades a peu i la xarxa de metro té només tres línies. De nord a sud, d'est a oest i una altra per l'avinguda Paulista.

El trànsit normalment és dolent. Les cues i embussos son frequents i agafar el taxi pot sortir caret. Les motos van normalment a tota hostia i tocant el cláxon contínuament i les bicis només apareixen els caps de setmana. Els busos tampoc son cap alegria, normalment van plens i molts ja tenen uns quants anys, aixó, sumat al fet que els carrers en molts casos son irregulars amb forats i bonys, es tradueix en un viatge bastant divertit on es posible saltar del seient en alguns forats.

Per cert, en els busos s'entra per davant i se surt per darrera i al mig hi ha un paio que es el que s'ocupa de cobrar i deixar-te passar per la barrera, ja que els bitllets son inexistents i només hi ha un lector de targetes pel bilhete único, que es com una targeta moneder que la pots recarregar en estacions i quioscos i t'estavies de portar metralla (per cert, viatge amb bus 2,30 BRL)

La limitada xarxa de metro es bona, puntual, neta i amb força vigilància, a més d'estar ben indicada.

Nenhum comentário: