segunda-feira, 15 de janeiro de 2007

Eat & drink

Grácies a Déu a Brasil no passo gana. Apart de la fruita disponible i de la increíble varietat i qualitat dels sucs de fruita, Brasil disposa de gran varietat culinària. La carn es molt bona i no té res a envejar a l'argentina segons diuen. El tall més conegut és la picanha, tall de la part posterior de la vedella, molt gustós i tendre.

L'altre plat estrella es la feijoada, una espécie de "cocido" amb faves negres (feijao) i carn, tot tipus de carn de porc i s'acompanya d'arròs, mandioca, taronja i unes verdures (cheiro verde). Es un plat pesat i per això s'acompaya de taronja, normalment es troba en els restaurants els dissabtes.

A part dels plats brasilenys, també es molt comú trobar per Sâo Paulo restaurants italians i japonesos,amb rodízios inclosos. Un rodízio es algo així com un bufet lliure on menjes el que vols per un preu fix. Un altre variant son els restaurants per kilo, on son més en plan self service i el preu ve fixat pel que pesa el plat.

El menjar japonés i italià es normal a Sâo Paulo donat que es la ciutat on hi ha més expatriats japonesos,italians, a més d'alemanys, espanyols i libanesos. Per lo que es possible fer un curset per preparar sushi auténticament japonès.

Fins i tot es comú veure pels carreres paradetes amb cafés, tés i pastes a l'hora d'esmorçar,gent que treu menjar dels seus cotxes i monten una paradeta. A l'hora de dinar passa el mateix amb gent fent yakisoba. Aquestes parades no son gaire recomanables al no ser gaire higièniques, pero barates son.

Evidentment també hi ha Mc donalds per a casos d'emergéncia.

Pel que fa a la beguda, la tant coneguda caipirinha no es el objecte de devoció per la meva part, la cachaça (no sé si s'escriu així) es un tipu d'aiguardent que rebenta l'estómac i l'endemà et remata, molt millor és la capiroska, que substitueix la cachaça per vodka.

Les cerveses son omnipresents, amb diverses marques com Itaipava, Skol, Bohemia, Antarctica Original i Brahma, a part de les importades. Com a curiositat, encara no he vist Budweiser en cap bar ni supermercat. San Miguel tampoc.

Nenhum comentário: