quarta-feira, 30 de janeiro de 2008

discagem incorreta

Tot parlant amb un colega per quedar per Rio aquest finde li dic que ja el trucaré i quedarem per allà. desprès de tancar la finestreta me'n he adonat que l'he cagat. No hi ha una cosa que em molesti més que trucar fora de São Paulo. Us explico.

Cada estat té el seu propi prefix telefònic, fins aqui ok, ara bé per trucar dins de l'estat mateix no cal posar el prefix, excepte segons quines zones que per trucar a 200 km dins del mateix estat es com si fos de llarga distància, bè en tot cas son casos puntuals. Tornant a l'anterior, si truco a un altre telèfon de sp seria 9999 9999 i punt, si truco a Rio pues amb el 21 al davant 21 9999 9999, la cosa es lia quan surts de sao paulo i has de trucar a un mobil de sao paulo el propietari del qual pot estar al mateix estat que tu (o sigui quan anem de viatge junts) llavors encara que estiguis amb la red móbil d'un altre estat o operador, has de marcar 0 11 i el telèfon. si truques a un telefon del mateix estat pero el teu teléfon no ho és has de posar els prefixos. i això vol dir que per trucar a un telèfon que tens guardat al móbil l'has de modificar quan surts de l'estat, perque si poses els prefixos sempre dins de l'estat no funciona i els has de treure.

i per si no fos prou lio perque no et clavin amb la trucada has de posar el codi de la operadora que tens, aixi si truco des d'un teléfon del mato grosso he de saber el codi de la operadora del telèfon del mato grosso que faig servir. per exemple per trucar a rio seria 0 41 21 9999 9999. en les trucades internacionals la cosa s'allarga, 00 41 34 999 99 99.

práctic no? jo penso igual

Nenhum comentário: