sexta-feira, 25 de maio de 2007

Operação Navalha

Bé un update sobre la realitat del país, fora dels viatges i festetes que un servidor es marca.

La notícia que ve revolucionant el panorama nacional aquests últims dies es l'anomenada Operação Navalha, que ha desmuntat una trama de corrupció en les licitacions d'obres públiques i que ja ha costat el cárrec al ministre de Mines i Energia, Silas Rondeau (PSDB) i ha tingut com a principal objectiu la constructora Gautama, a més d'esquitxar una quarantena de personatges polítics tant de la oposició com del govern actual i de possibles favoritismes al Tribunal de Comptes de la Unió.

Els fraus son variats, des de frau en el procés de licitació, pagaments en avançat, facturació inflada i obres fictícies que mai van sortir del paper però pagades íntegrament.

Un cas d'aquestos va ser la construcció d'un mega pont a l'estat de Maranhão, un dels més pobres del país i que uneix el no-res amb el no-res, un pont inacabat enmig del no-res. La justificació és que és culpa de l'estat que encara no ha fet la carretera i que el pont està just on es va acordar. Tot i aixó encara es van acordar algunes carreteres més entre pobles inexistents...

Veurem en què acaba tot plegat, dels 48 arrestats, 38 ja han estat posats en llibertat, no sé si perquè la Policia Federal son una colla de fatxes i arresten abans de preguntar o si la red de contactes d'aquests persons és més forta que la justícia.

Info a la Folha
Info sobre les obres de Maranhão

Um comentário:

MANEL disse...

Eiii, Kike. Qué fort això que expliques.

Escolta fa dies que no posteges! Volem saber de tu!

Una abraçada,

MNL