terça-feira, 12 de junho de 2007

Local partying

Bones de nou! com bé diu el Manel, fa temps que no dic res, més per mandra que una altra cosa, encara que de feina vaig fent.

Bé abans d'explicar el viatge a Recife de la setmana passada (de fet vaig arribar ahir pel matí) hauria d'explicar un parell de festes que ha passat en els anteriors dos caps de setmana.

La cosa va venir per part de la secretària que tenen a la Cámara de Madrid, una brasilenya amb un ritme impresionant que va convidar a l'aniversari de la seva perruquera a un grup selecte (XD), on hi hauria un churrasco i una roda de capoeira.

Nosaltres pensávem que seria una casa d'aquelles amb un jardí immens i seria en plan pijo, i resulta que era en un barri xungo però no de faveles, sino del que ells en diuen de classe mitja. Nosaltres mig cagats i mentre hi arribávem veiem un grup de negres vestits de raperos fent poses amb unes pistoles mentre un els hi tirava fotos.

La casa per fora feia pinta de corral, directament. Lo curiós es que la casa estava en vertical, primer el garatge, després la piscina, després el porxo amb la barbacoa i després la casa, un darrere l'altre.

A la festa hi havia fins i tot l'ávia, que nosaltres pensávem que era la mare, la mare era bastant jove i estava separada del marit, així que allá hi havia la filla que feia 23 anys, els pares cadascun amb la seva parella i els avis. I tothom allá bevent, menjant i fumant. Ens van tocar cap a les sis del matí i encara no sé com vam poder tornar amb la taja que portávem.

El cap de setmana següent, un altre aniversari, aquest cop no sabia ni de qui era, però uns quants dels que hi havia a l'anterior també hi eren amb lo que de seguida ens vam reconéixer. El garito on es feia l'aniversari era a la zona est de Sao Paulo, no molt tranquila precisament. La disco en sí tampoc era cap meravella, però estava plena de noies espectaculars. Un altre cop arribant a casa a les sis amb una taja descomunal, resulta que per aquí lo de demanar un cubata en plan ron amb cola no s'estila gaire i no ho entenen, amb lo que et posen 3/4 parts del got de ron i una llauna de cocacola, amb lo que t'agafes un pet dels bons.

Amb això ja puc dir que m'he integrat a la cultura brasilenya, anant als mateixos llocs que la majoria i he conegut la classe mitja del país.

Parlant de classe mitja, només un apunt,la carga tributária es del 38% i un brasiler mig ha de treballar 5 mesos només per pagar els impostos. Aixó sense tenir en compte la desigualtat de rendes i que els impostos no son progressius, a una persona que cobri poc més de 600 reals la meitat del sou se'n va per pagar els impostos.

Nenhum comentário: