sexta-feira, 29 de novembro de 2013

Transport

São Paulo té una extensa xarxa d’autobusos i una xarxa de metro i tren de rodalies en expansió, sent una de les xarxes de major ocupació del món.

Linha vermelha estacao republica agora ha pouco. Assustador! #metrosp http://yfrog.com/odsp8qjj
Dónde está Wally?

La xarxa de metro de SP te quatre línies, amb només 75 km de xarxa, 64 estacions, 150 trens i transporta diàriament més de 4 milions de passatgers, sent 11 milions de passatgers per cada quilòmetre. La xarxa esta integrada amb la de trens de rodalies de la CPTM (Companhia de Trens Metropolitanos). El mapa amb tota la xarxa es pot consultar en el següent enllaç:
Recomanem anar de metro a partir de les 9h fins les 16h, fora de l’horari més crític.
El bitllet senzill de metro costa 3 reals i l’horari del metro es des de les 4:40h fins a mitjanit de dilluns a divendres,dissabte i diumenge funciona fins la 01h.

Problema na estacao dom pedro linha3 do metro. Embarque no belem lotado! #metrosp #bomdia http://yfrog.com/klpyqcvj
Cues i més cues

La xarxa d’autobusos mobilitza prop de 6 milions de passatgers per dia. La xarxa té 15 mil vehicles distribuïts en 6 consorcis i més de 1.300 línies, totes sota la supervisió de la Sptrans. El preu del bitllet senzill es de 3 reals.

Hi ha integració entre els autobusos de la Sptrans i el metro/CPTM mitjançant el “bilhete único”. Aquest es una targeta moneder que permet carregar-la amb un import i pagar tant el metro com l’autobús. Aquesta targeta permet fer fins a 4 trajectes, sent un d’ells de metro o tren durant un període de 3 hores des del primer pagament per un valor total de 4,65 reals. La targeta es pot comprar en les finestretes pròpies dins de les estacions de metro, loteries o quioscos de carrer i recarregar en els terminals dins de les estacions i loteries.

Nenhum comentário: