sexta-feira, 8 de novembro de 2013

Muito caro

Una de les sorpreses que molta gent que arriba a São Paulo s'emporta son els preus. 

São Paulo es la ciutat més cara d’Amèrica i Rio de Janeiro la segueix de prop. En l’últim informe de la consultoria Mercer, São Paulo està en la 12ª posició i Rio de Janeiro en la 13ª tenint com a base els preus de Nova York.

Sempre he tingut la imatge que Brasil era un país barat, principalment per falta de coneixement, tot i que els preus varien molt depenent de cada ciutat i de cada estat, en general les grans ciutats son cares, al mateix nivell que ciutats europees i les ciutats més petites son molt més barates.

En general, els hotels a Sao Paulo son cars, incloent els de les xarxes internacionals (Melià, Accor, Marriott) pel que es recomana buscar a fons, doncs alguns barris son els més buscats i tenen preus més alts a les regions més turístiques o de negocis (regió de la Avinguda Paulista, Faria Lima i Berrini) pel que hotels en el centre, Barueri o Guarulhos o prop de recintes firals poden ser bones opcions depenent del motiu del viatge. També s’ha de tenir en compte que Sao Paulo rep molt turisme de negocis, fires i congressos i en algunes èpoques falten places hoteleres. La mitjana de preu per una nit es de 240 reals al 2011 (uns 80 euros) i l’ocupació hotelera va ser del 69,29% l’any passat.
Es poden buscar bons hotels fent servir pagines web com Booking, hotels.com, etc. i solen tenir millors tarifes.

Els restaurants a Sao Paulo son molts i n’hi ha per tots els gustos i pressupostos. Moltes vegades el propi barri determina el nivell de preus dels restaurants pel que es recomana també buscar bastant. Hi ha restaurants de menys de 20 euros per persona fins a més de 200 euros.

Guies com la publicada per la revista Veja o pels diaris Folha de Sao Paulo i Estado de Sao Paulo son útils per buscar restaurants i activitats:

Nenhum comentário: