segunda-feira, 3 de setembro de 2007

La repolla

Ja he parlat sobre el trànsit en aquest sant país, encara que generalment de la bogeria de São Paulo. Aquest finde mentre anàvem a la Ubatuba a la platgeta hem anat comentant sobre la marxa els inicidents i paranoies que anavem veient. Per una part hi ha el comportament dels conductors que per norma general, sembla que els hi costa sortir del carril esquerre. Igual veus una cua al carril esquerra i com més a la dreta més despejat, això a les vies de circunvalació tipu Marginal Pinheiros o Tietê es veu sovint i tornant de la platja a vegades anava el carril esquerre ple i el dret buit, així que avançávem pel dret (lleig pero es l'únic remei si no vols gastar cinc hores en tornar). Després sempre hi ha el Fitipaldi que va a tota hostia zigzaguejant d'un carril a l'altre, i igual va amb un Cayenne que amb un Fiat Uno petadísim, els intermitents, aquí més que mai son opcionals. Durant el viatge també vam veure casos de valor, molt de valor, com anar per una autopista kilométrica (l'Ayrton Senna, amb poquíssims llocs per parar) amb una 125 amb dues persones carregades fins a dalt, gent a peu pel voral de l'autopista, gent atravesant l'autopista amb bici, cotxes anant pel voral sense veure perquè, etc.

D'altra banda tenim la magnífica senyalització, o bé inexistent o bé surrealista. Per arribar a Ubatuba has d'agafar la sortida per a Caraguatatuba (si tela) i on posa que per aquella sortida s'arriba a Ubatuba, doncs el rètol estava entre l'autopista i la sortida, just després del desvio, que es veu però si no saps per on vas ja no pots reaccionar. Desprès, els rétols per indicar Ubatuba son collonuts, cada deu minuts un rètol en una direcció diferent que et fa donar una volta collonuda. Hi havia rètols d'Ubatuba fins a la sopa!

En cas de no saber per on es va, cuidado en preguntar a qualsevol, que no tothom sap llegir i escriure i o bé ja no us entenen o bé us envien on ells creuen que está. Lo millor es sempre preguntar en gasolineres, supermercats o restaurants, on hi passa molta gent.

Nenhum comentário: