quarta-feira, 26 de setembro de 2007

Cas Calheiros

Un dels casos de corrupció a brasil i que actualment omple portades des de fa temps per lo sonat del tema, el president del Senat i home fort de Lula acusat no d'un, sinó de tres fraus - Malversació de fons públics, trencament del "decoro" parlamentari i apropiació indeguda de béns- tot això amanit amb unes votacions poc clares de les cambres legislatives.

De moment s'ha salvat del primer procés obert contra ell, el d'utilitzar recursos públics per passar la pensió a una amant i a la filla d'ambdós. Renan va utilitzar el senat per demanar disculpes a les dues. (i la dona què opina de tot això? per cert que l'amant surt al novembre a la Playboy)

El segon procés en aquests dies en curs es la condonació, juntament amb el Instituto Nacional do Seguro Social (INSS) d'un deute de 100 milions de reals de l'empresa Shincariol a canvi de que l'empresa comprés per un preu sobrevalorat l'empresa del germà de Calheiros.

El tercer procés l'acusa de ser el propietari ocult de dues emissores de rádio a l'estat d'Alagoas mitjançant taronges i recursos no declarats, ja que la Constitució prohibeix que els parlamentaris tinguin contractes de concessió de servei públic.

Un fiera no?

Cronologia a la Folha, lectura molt recomanable per veure el circ que s'ha muntat, ja que a tot això s'hi sumen unes votacions poc clares i unes maniobres polítiques dignes d'un a película.

Nenhum comentário: