quinta-feira, 11 de dezembro de 2008

Invasió alvinegra

Fa 32 anys de la major movimentació d'aficionats a un club de futbol. el 5 de desembre del 1976 uns 70 mil seguidors del Corinthians van anar al Maracana de Rio de Janeiro a veure la semifinal del campionat brasiler contra el Fluminense. En total, el públic de l'estadi va ser de 146.000 espectadors, récord de públic en un partit del Corinthians.

Tot va començar quan el president del Fluminense, que llavors tenia l'anomenada "máquina tricolor" guanyadora dels campionats del 74 i 75, va enviar només 10 mil entrades cap a Sao Paulo, dient que serien suficients ja que els aficionats del Corinthians no anirien a Rio, encara que enviés la meitat de les entrades. Per rematar-ho, va disponibilitzar 70 mil entrades en total. Com a resposta l'afició es va movilitzar en massa cap a Rio, paralitzant la ciutat i ocupant la meitat de l'estadi.

El corinthians feia 21 anys que no guanyava res.

La semifinal va quedar 1-1 i el corinthians va guanyar per penals, passant a la final amb l'Internacional de Porto Alegre, que va perdre per 2-0.



Per cert el Corinthians es el club pel que ha firmat per un any el Ronaldo, el mateix que jugava pel Barça i Madrid, demà el presenten. Aviam.

Nenhum comentário: