terça-feira, 15 de abril de 2008

El megacamp de petroli

Avui la premsa espanyola es fa ressó d'una notícia d'ahir -papá papá cuándo comeremos pan de hoy? mañana hijo, mañana- pues igual.

La notícia es que Petrobras, Repsol i British Gas tenen conjuntament un camp de petroli davant de les costes de Rio de Janeiro i São Paulo (l'anomenat carioca o BM-S-9) que podria tenir unes cinc vegades el petroli de la reserva del camp de Tupi (situat a prop del primer) amb la qual cosa seria el tercer jaciment més gran del món i el descobriment major en els últims 20 anys, amb unes reserves total de 33 mil milions de barrils, segons va dir ahir el president de la ANP (Agencia Nacional del Petroli).

Aquesta notícia ha disparat les accions de les tres empreses, en el cas de repsol les seves accions varen pujar un 17% més o menys de cop i tot semblava felicitat davant del nou récord del preu del cru, però desgraciadament avui el mateix paio ha dit que ell no va anunciar res, que simplement es va dedicar a divulgar un article de la revista nordamericana World Oil del febrer, davant de les pressions de la CVM (Comissió de Valors Mobiliaris) i de membres del govern incluint Lula.

Davant tot això la Petrobras només diu que encara están estudiant la zona i no tenen cap resultat definitiu fins d'aquí a tres mesos, amb la qual cosa tot sembla fum.

Tot i que ell va dir que les informacions eren oficioses i que no hi ha res confirmat, no apareix per enlloc l'esmentada revista i sembla que la informació la dóna ell de primera mà, així que aquí hi ha algú que hi ha guanyat molts calés i que aquesta nit dormirà molt tranquil...

seguiremos informando...

Nenhum comentário: