quinta-feira, 7 de fevereiro de 2008

Carnaval 08

Un altre any a Rio pel Carnaval, només amb dues variacions. Una que no teniem entrades pel Sambódromo i dues que feia un temps de merda. Resultat, anant de bloco en bloco i tot el dia vagant pels carrers. Malament? no precisament.

Anem en serio, el sambódromo es visita obligada si :

1. estas en un palco VIP (camarotes) amb gent maca, el teu dj i un munt d'alcohol per "encher a cara"
2. estas desfilant amb una disfressa que flipes per l'avinguda en una escola de samba.

si algú es planteja anar a Rio per veure la desfilada com el que va a veure un partit de futbol oblideu-ho. Impresiona si, maco, si, ara bé des de les 8 de la tarda fins a les 3 o 4 de la matinada dret o casi sempre dret, amb uns venedors en plan Wally i uns preus alts per un tros de pa amb salsitxa, sumat a escoltar la mateixa puta cançó de l'escola durant la seva desfilada (que pot durar més d'una hora) pot provocar que l'estranger es torni carioca del tot o que neixi en el seu interior una fobia a la samba de duració incerta.

Si a sobre com aquest any plou i has de comprar un impermeable en plan bossa de basura i quedarte sota la pluja tot aquest temps segurament et plantegis un parell de coses.

Recomano la opció pillarse un camarote (n'hi ha per individuals -encara que la majoria son per a empreses- com el Brahma o el Nova Schin, marques de birra per cert) o bé pillar una disfressa i integrar-se dins de les "ales" o seccions per a gringos, si alguna vegada heu vist la retransmissió per la tele (de puta mare de no ser pels efectes especials ronyosos que hi afegeixen) veureu que cap al final hi ha una secció que es mou de manera desordenada i en total anarquia, doncs es aqui que hi heu d'anar. per 500 o 600 reals tindreu una experiència inoblidable i una disfressa de puta mare per quan torneu que no trobareu enlloc més per un preu més baix.

Respecte a l'estancia a Rio, bé si hagués fet sol estaria molt millor perquè estávem al costat de Copacabana, però ja ens vam espavilar a omplir les tardes, tot i que encara no hi veig gaire el sentit als blocos. Un bloco es principalment un camió carregat de bafles on a sobre hi va la banda tocant cançons i la gent els segueix per un recorregut o es queden al voltant. El camió no es tan béstia com a Salvador (on en diuen trios elétricos) i la gent fa botellón mentre balla riu i intenta dormir en calent. Res que no tinguem a casa en una festa major vaja.

Això si anar a una rave a Ipanema segueix sent un subidón.

Nenhum comentário: