sexta-feira, 24 de agosto de 2007

Rio again

Rio es una ciutat que no em cansa, hi podria anar cada cap de setmana tranquilament. Cert que té mala imatge i que has d'anar em compte, encara que pots anar amunt i avall tranquilament mentre sápigues on vas. Crec que es la ciutat més privilegiada del món i no m'estranya que tothom coincideixi en que es millor viure a Rio que a Sao Paulo. POt ser més perillós i tot el que vulgueu, però mirar enlaire i veure el cristo redentor des de gairebé tota la ciutat, el pão de açucar o passar per el llac d'ipanema no té preu. Els problemes de Rio els transllades a São Paulo i no s'hi podria viure. São Paulo ofega, no hi ha punt de desconexió o de relax. Vale hi ha el parc d'ibirapuera però no es el mateix que la platja ni te l'encant de la barra de tijuca carioca.

El finde passat vaig tornar a Rio des de carnavals. sembla mentida que hagi passat ja tant de temps i encara no hi hagués tornat. Per compensar les coses vaig aprofitar el temps al máxim, visita al pao de açúcar i corcovado el dissabte i festa al barri de Lapa i diumenge platja i partit al Maracaná. Per desgràcia la rave del divendres a la platja d'ipanema es va cancelar per la poli, pero tot i això el finde va ser complet.

Sobre el Pão de açúcar i el Corcovado, bé, no tinc paraules, la vista que hi ha des dels dos punts és simplement impresionant i no te'n cansaries de veure els avions aterrant al Santos Dumont a la bahia de Guanabara passat pel davant del Pão ni de la majestuositat de la vista des del corcovado, on la vista de 360º no té preu. Parlant de preu, la visita al corcovado no té entrada, així que no us deixeu timar per algú que us ofereixi una visita en plan transport+entrada. Només restringeixen l'accés per raons obvies d'espai, així que amb un taxi normal us porta fins als peus del crist sense problemes. Només cal entrada al Pão i son 35 reals.

Fotos here